Groep I: Ronaldo pakt record, Advocaat verliest van Denen

14 november 2014, 22:54   Bijgewerkt: 15 november 2014, 00:10

Cristiano Ronaldo heeft er weer een record bij. De vedette kroonde zich vrijdag met zijn 23ste doelpunt tot EK-topscorer allertijden, inclusief kwalificatiewedstrijden. De treffer van Ronaldo was goud waard voor Portugal; deze bleek beslissend in het thuisduel met Armenië (1-0). Dick Advocaat ging met Servië ondanks een vroege 1-0 voorsprong met 1-3 onderuit tegen Denemarken.

Voor Ronaldo staat de teller in wedstrijden gerelateerd aan het EK voetbal nu op 23 goals. De ster van Real Madrid maakte er zeventien in de voorrondes en zes op de in totaal drie eindtoernooien die hij speelde. Tot deze speelronde deelde hij het record met de Deense oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson en Hakan Sükür uit Turkije.

Ondanks het feestje van Ronaldo was het opnieuw niet overtuigend wat Portugal liet zien. Eerder werd thuis al verloren van Albanië en op het nippertje gewonnen bij Denemarken. Van Armenië werd in het eigen Estádio Do Algarve pas in de 72ste minuut afstand genomen. Ronaldo rommelde de bal van dichtbij in het doel en besliste daarmee de ontmoeting.

Denemarken gaat met zeven punten uit vier duels aan de leiding in groep I. Portugal volgt met één punt minder op de tweede plaats. Albanië, dat vanavond niet in actie kwam, staat knap derde met vier punten. Servië en Armenië hebben pas één punt. Denemarken speelde wel één wedstrijd meer dan de overige teams in de poule.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen