Advocaat baalt: "Het wordt een moeilijk verhaal"

15 november 2014, 00:22

De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken begon nog zo mooi voor Servië. Al binnen vier minuten kwam de ploeg van bondscoach Dick Advocaat op voorsprong in Belgrado. Na negentig minuten gaf het scorebord echter een 1-3 overwinning voor de bezoekers aan.

"Dit hadden we niet verwacht", zei Advocaat na afloop tegen de NOS. "We begonnen goed. Kwamen ook op voorsprong, maar daarna heeft Denemarken het overgenomen. Ik herken mijn elftal niet ten opzichte van eerdere wedstrijden. Tegen Frankrijk, Albanië en Armenië. Het elftal was onherkenbaar. Het wordt een moeilijk verhaal."

Na drie duels heeft Servië pas één punt. Vorige maand mondde de ontmoeting met Albanië uit in een chaos. Uiteindelijk kende de UEFA de Serviërs een reglementaire 3-0 zege toe, maar de punten werden niet toegewezen. Die zijn duur, meent Advocaat. "Er is wat gebeurd met de spelers. De druk is enorm nu, omdat we van Albanië thuis hebben verloren."

Nemanja Gudelj van AZ vult aan: "Deze nederlaag komt niet alleen hard aan bij de spelers, maar in het hele land. We moeten nu als team gaan presteren. Het moet anders. Ik zou bijna willen zeggen dat we nu alle wedstrijden moeten winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen