Groep E: jubilaris Rooney belangrijk, Zwitsers op schot

15 november 2014, 19:50   Bijgewerkt: 15 november 2014, 22:41

Wayne Rooney heeft zijn honderdste interland voor Engeland opgeluisterd met een doelpunt. Daarmee legde de aanvaller van Manchester United zaterdag de basis voor een 3-1 thuiszege op Slovenië in de voorronde van Euro 2016.

Rooney, die kort voor de aftrap op Wembley uitgebreid in het zonnetje werd gezet voor het bereiken van de mijlpaal van honderd interlands, trof doel in de 59ste minuut uit een zelf verdiende strafschop. Dat was knap, aangezien de Sloveense keeper Samir Handanovic te boek staat als een ware penalty-killer. De laatste vijf strafschoppen die de doelman van Internazionale tegen kreeg, wist hij allemaal te keren.

Bij de inzet van Rooney kwam Handanovic dicht in de buurt, maar ditmaal moest hij zich gewonnen geven. Daarmee werd het 1-1, want een minuut daarvoor was Slovenië tegen de verhoudingen in op voorsprong gekomen. Jordan Henderson kopte een vrije trap van Jasmin Kurtic in eigen doel. In het laatste kwart van de wedstrijd liep Engeland uit naar een veilige overwinning, Danny Welbeck maakte met twee goals het verschil.

Engeland gaat onbedreigd aan kop in groep E. De formatie van bondcoach Roy Hodgson is na vier duels nog zonder puntenverlies. Slovenië, Zwitserland en Litouwen volgen met zes punten op een gedeelde tweede plaats. De twee laatstgenoemde landen stonden vanavond tegenover elkaar in Sankt Gallen. Door goals van Giedrius Arlauskis (eigen doelpunt), Fabian Schär en Sherdan Shaqiri (2) in de laatste 25 minuten stapte het thuisland met een 4-0 zege van het veld. Bij de bezoekers had Vytautas Andriuskevicius van SC Cambuur een basisplaats.

Estland had ook op zes punten kunnen komen, maar dat land blameerde zich met een 0-0 gelijkspel bij San Marino. De voetbaldwerg pakte daarmee zijn eerste punt ooit in een EK-kwalificatieduel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen