Van Hanegem: "Ophef belediging van het Nederlands elftal"

17 november 2014, 10:03

Willem van Hanegem vindt het ongelooflijk dat er deze week zo'n ophef werd gemaakt over de wedstrijd tussen Nederland en Letland. Mede omdat bondscoach Guus Hiddink had laten weten dat hij bij een slecht resultaat zou opstappen, was de aandacht voor het duel in de media enorm. Belachelijk, vindt Van Hanegem.

"Guus zegt dat hij opstapt als hij verliest en niemand heeft door dat dat cynisch bedoeld was tijdens zo'n vervelende persconferentie", zegt Van Hanegem in zijn column in AD Sportwereld. "Alsof Hiddink denkt dat hij zijn spelers of zichzelf op scherp moet zetten voor een wedstrijdje tegen Letland. Hou eens op zeg. Het was bijna een belediging van het Nederlands elftal als geheel en zijn hele geschiedenis om nu ineens Nederland-Letland een dramatisch gewicht te geven. We zijn gek aan het worden in dit land. We kunnen verlies niet meer relativeren en maken overal ruzie over. Waarom? Omdat veel meningenmakers hun eigen agenda hebben", stelt hij.

"Ze willen in beeld blijven omdat het aardig verdient en hebben vaak een dubbele agenda. Misschien wil men ook wel in de dug-out van Oranje zitten. Of ze hebben dezelfde zaakwaarnemer als Ronald Koeman en zijn daarom kritisch op Guus. Die dubbele agenda's vind ik nog het naarst. Kijk naar voetbal omdat je ervan houdt, geef er je onafhankelijke mening over en wees kritisch naar iedereen als de uitvoering daar om vraagt. Maar voer geen hetze alstublieft. Guus Hiddink blijft bij de KNVB tot en met het EK en daar ben ik blij om", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen