Druk op buitenlandse bondscoaches neemt toe

17 november 2014, 13:53

Het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van een aantal bondscoaches uit het buitenland. Dick Advocaat (Servië) en Temur Ketsbaia (Georgië) stapten afgelopen weekend al op en Claudio Ranieri (Griekenland) werd ontslagen, maar wellicht zijn dit niet de laatste trainers die hun kop zien rollen.

De oefenmeesters van Bulgarije en Bosnië-Herzegovina presteren onder de maat met hun elftal, waardoor de druk op hen met rasse schreden toeneemt. De Bulgaarse media stellen dat de dagen van Luboslav Penev geteld lijken te zijn, terwijl Bosnië-trainer Safet Susic overweegt om het voor gezien te houden, na de zeperd tegen Israël (3-0). "Toen we ons voor het WK kwalificeerden was ik één van de populairste mensen in Bosnië, nu ben ik waarschijnlijk één van de meeste gehate personen", sprak hij.

Fabio Capello heeft het ondertussen zwaar als bondscoach van Rusland. De ervaren Italiaan drukt niet alleen enorm op de loonlijst bij de Russische voetbalbond, in de EK-kwalificatiereeks zijn de prestaties ook teleurstellend. Rusland haalde vijf punten uit vier duels.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen