Lippi gaat toch door: "Maar alleen als bondscoach"

17 november 2014, 18:19

Marcello Lippi heeft zijn woorden dat hij stopt als trainer iets bijgesteld. De 66-jarige Italiaanse oefenmeester laat maandag weten dat hij geen club meer onder zijn hoede zal nemen, daarentegen staat hij er wel voor open om ergens als bondscoach aan de slag te gaan.

"Ik wil niet langer coachen, ik ben te oud", zei Lippi begin deze maand, nadat hij met het Chinese Guangzhou Evergrande voor de derde keer op rij landskampioen was geworden en vervolgens zijn trainerstaken bij deze club neerlegde. Hij is wel aangebleven als technisch directeur. "Ik train niet meer in China, ik doe nu iets anders. Daarna wil ik graag een nationaal elftal trainen, geen club meer, als die mogelijkheden er tenminste zijn", reageerde Lippi maandag tegenover La Gazzetta dello Sport.

Lippi was twee keer bondscoach van Italië. In zijn eerste termijn leidde hij La Squadra Azzurra in 2006 naar de wereldtitel, vier jaar later kwamen de Zuid-Europeanen onder leiding van Lippi niet door de groepsfase op de mondiale titelstrijd in Zuid-Afrika.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen