Australië met Sainsbury onderuit tegen Japan

18 november 2014, 13:36

Australië lijkt nog niet helemaal klaar voor de Azië Cup, die in januari 2015 in eigen land gehouden wordt. De Socceroos moesten dinsdag in een vriendschappelijke wedstrijd hun meerdere erkennen in Japan, de winnaar van het vorige Aziatische kampioenschap.

Japan won met 2-1 van Australië, nadat het in de tweede helft op een 2-0 voorsprong gekomen was. Yasuyuki Konno en Shinji Okazaki scoorden voor Japan, in blessuretijd deed Tim Cahill iets terug namens Australië. De routinier was vlak daarvoor als invaller in de ploeg gekomen.

Bij Australië had PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury een basisplaats, oud-Heraclied Jason Davidson bleef op de bank. Keisuka Honda (ex-VVV Venlo) verscheen aan de aftrap bij de Japanners.