Andersen na rampdebuut met beugel terug naar Ajax

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 november 2014 – Lucas Andersen kwam dinsdag voor de eerste keer in actie voor de nationale ploeg van Denemarken, maar de Ajacied zal zich zijn interlanddebuut anders voorgesteld hebben dan het geval was. Hij kreeg in de wedstrijd tegen Roemenië een elleboog in het gezicht en moest zich na 26 minuten spelen al laten vervangen door bondscoach Morten Olsen.

"Het was een acute blessure aan zijn gebit, waardoor we hem meteen naar de Roemeense tandarts stuurden", sprak de Deense bondsarts Søren Kaalund na de oefeninterland. "Twee tanden in het gebit van Lucas waren naar achteren geduwd. Hij liep het risico dat de tanden er helemaal uit zouden vallen. Er is echter geen reden tot bezorgdheid."

Andersen werd een speciale beugel aangemeten. In Amsterdam zal hij verder worden onderzocht. Lasse Schöne keerde al eerder terug vanuit het trainingskamp van de Denen, met knieklachten. Het is nog niet helemaal duidelijk of het Deense tweetal komende zaterdag namens Ajax in actie kan komen tegen sc Heerenveen.

Reacties

Ajax

gerelateerd