Oud-spits Markiet looft Boymans: "Zó belangrijk voor ons"

19 november 2014, 17:24

Gevero Markiet staat bij FC Utrecht centraal in de achterhoede, maar speelde bij de amateurs nog op een totaal andere positie. De 23-jarige was toen spits en leefde van doelpunten, tegenwoordig haalt hij zijn voldoening uit goed verdedigen. Wel geniet hij van ploeggenoot Ruud Boymans, die dit seizoen al zes keer scoorde in de Eredivisie.

"Jacob Mulenga was een klasbak", zegt oud-aanvaller Markiet op de clubsite. "Maar Ruud is misschien nóg wel beter. Hij is met zijn goals zó belangrijk voor ons, en werkt altijd keihard voor de ploeg." Markiet speelde vroeger op de positie waar Boymans nu speelt, namelijk in de punt van de aanval. "Toen was ik blij als ik een doelpunt maakte. Nu ben ik centrale verdediger en haal ik mijn vreugde juist uit het níet incasseren van een doelpunt."

De jonge verdediger vormt samen met Ramon Leeuwin het hart van de defensie, en dat bevalt Markiet uitstekend. "Hij helpt me enorm, bijvoorbeeld door zijn aancoaching. En hij blijft altijd rustig, dat is écht een kwaliteit. Daardoor maakt hij mij ook wat rustiger", besluit Markiet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen