Uth: "Ik ben altijd een doelpuntenmaker geweest"

20 november 2014, 08:08

Mark Uth draait tot dusver een uitstekend seizoen bij sc Heerenveen. De Duitse spits kende een moeilijke start in Friesland, maar onder meer dankzij een uitleenperiode bij Heracles Almelo komt hij tot bloei. Sinds zijn terugkeer in Heerenveen wist hij al acht doelpunten te produceren, een evenaring van zijn doelpuntentotaal in het afgelopen seizoen.

"Ik heb nu ook al meer kansen gehad dan in mijn hele jaar bij Heracles", reageert Uth in De Telegraaf over het contrast tussen dit jaar en de voorgaande jaren. Toch merkt hij dat hij zelf ook behoorlijk gegroeid is. "Ik ben scherper en ik werk veel meer, ook na de training. In Almelo heb ik dat ook wel gedaan, maar niet genoeg", geeft de Duitser toe.

Als de treffers van Uth geanalyseerd worden, dan valt op dat hij Heerenveen met zes doelpunten op een voorsprong zette. "Ik had als doel om meer te scoren dan vorig jaar. Dat heb ik bijna gedaan, dus dat is geen doel meer. Ik ben altijd een doelpuntenmaker geweest, dus dit komt niet uit het niets. Alles is top als je speelt en vertrouwen van de trainer krijgt", glimlacht de spits.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen