Kujovic overwint nierkanker: "Ik ben weer voetballer"

20 november 2014, 11:37

Vladan Kujovic maakt na een lang gevecht tegen nierkanker zijn rentree op het voetbalveld. Dat doet de oud-doelman van onder meer Roda JC en Willem II bij de beloften van Club Brugge, waar hij momenteel onder contract staat. Hij stond vier maanden buitenspel vanwege de ernstige ziekte. "De sportman in mij was verdwenen, maar nu ben ik weer voetballer."

In juni werd er een tumor in de nieren vastgesteld bij Kujovic, die vervolgens geopereerd werd en lang moest revalideren. "Het waren moeilijke maanden", zegt hij in Het Laatste Nieuws over de periode waarin hij ziek was. "Ook voor mijn vrouw. Het mentale keerpunt kwam er echter in Kopenhagen. We wonnen er met 0-4 met sprankelend voetbal. Ik was er ook bij en dat zijn de momenten waarvoor je het doet als voetballer. Iedereen was gelukkig", aldus de Eredivisie-bekende.

Mathew Ryan, de eerste doelman van Club Brugge, verkast begin januari naar de Asian Cup. Derhalve krijg Kujovic misschien zijn kans onder de Brugse lat. "Ik heb de laatste anderhalve maand enorm hard getraind om opnieuw op niveau te komen. Toch wil ik niet te ver vooruitkijken door wat mij is overkomen. Maandag moet het opnieuw een hoogtepunt worden in mijn comeback. Uit de fysieke testen blijkt dat het goed zit momenteel, maar ik mis nog wel wat explosiviteit. Dat komt wel terug na een aantal wedstrijden. Ik kijk dan ook erg uit naar de wedstrijd met de beloften", aldus de Servische goalie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen