AZ geeft oude bekende Steinsson stageplaats

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 november 2014 – Grétar Steinsson (foto, links) keert per direct terug bij AZ. De 32-jarige IJslander gaat bij de Alkmaarse club tot het einde van het lopende seizoen stage lopen bij de voetbaltak, waar hij de A-selectie en de jeugdopleiding zal ondersteunen. Het betreft 'een functie achter de schermen, dus niet als trainer op het veld'.

"Onlangs heb ik de studie Voetbalmanagement afgerond", zegt Steinsson op AZ.nl. Hij zette in de zomer van 2013 een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer en ging daarna studeren aan het Johan Cruijff Institute. "Na een gesprek met de AZ-directie was ik meteen enthousiast om hier stage te komen lopen. Uit het toekomstbeeld dat werd geschetst sprak veel ambitie. AZ staat open voor innovatie. Ik wil graag beoordeeld worden als professional, dus niet als oud-prof. Door mijn studie en interviews bij veel clubs en bonden over de hele wereld, breng ik kennis en ervaring mee. Ik heb bijvoorbeeld in de keuken mogen kijken bij onder meer Louis van Gaal, Charles van Commenée en Joop Alberda."

Steinsson was van augustus 2005 tot januari 2008 als speler verbonden aan AZ. Voor de Noord-Hollandse eredivisionist speelde hij 68 officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde. Na zijn avontuur in Alkmaar kwam hij uit voor Bolton Wanderers en Kayserispor.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd