'Feyenoord wil door met Rutten; Mathijsen en Mulder weg'

21 november 2014 – Als het aan Feyenoord ligt, dan staat Fred Rutten nog wel even aan het roer als trainer van de Rotterdamse club. De huidige nummer vier van de Eredivisie is zeer te spreken over de werkzaamheden van de keuzeheer en heeft de intentie om de aflopende verbintenis van hem te verlengen. Dat heeft technisch directeur Martin van Geel tegenover RTV Rijnmond bevestigd.

Naast Rutten wil Feyenoord ook verder met Luke Wilkshire. De Australische rechtsachter heeft een optie in zijn contract staan, die zo goed als zeker door Feyenoord gelicht zal worden. In tegenstelling tot de back zullen Joris Mathijsen en Erwin Mulder na dit seizoen uitgezwaaid worden in De Kuip. Beide spelers hebben een aflopend contract in Rotterdam-Zuid en hebben te horen gekregen dat deze niet verlengd zal worden.

Ruben Schaken mag van Feyenoord in de winter al op zoek naar een andere werkgever. De vleugelaanvaller is een vaste tribuneklant en staat niet onwelwillend tegenover een vertrek uit Rotterdam. Van Geel stelt dat de kans zeer klein is dat Feyenoord in de winter de transfermarkt op gaat om een nieuwe spits te halen.

De toekomst van Anass Achahbar en Matthew Steenvoorden is nog onzeker. Het tweetal wordt nog te licht bevonden, maar krijgt nog een paar maanden de kans om de technische staf te overtuigen. Tot slot loopt de verbintenis van de aan Willem II verhuurde Kostas Lamprou ook af. De club heeft echter een optie om de goalie terug te halen naar De Kuip.

Feyenoord

gerelateerd