Van Gaal heeft geen spijt van verkoop Welbeck: "Was reserve"

22 november 2014, 11:07

In de Engelse Premier League kruisen vanavond (zaterdag) twee grootmachten de degens. Het Manchester United van Louis van Gaal gaat op bezoek bij Arsenal, dat met Danny Welbeck een oud-speler van Man United onder contract heeft staan. De Engelse aanvaller mocht afgelopen zomer weg van Louis van Gaal, maar laat in Londen zien een prima spits te zijn. Toch heeft de coach geen spijt van de verkoop.

Welbeck doorliep de hele jeugdopleiding in Manchester en stond te boek als kind van de club. De verkoop deed dan ook de nodige wenkbrauwen fronsen, maar Van Gaal heeft een verklaring. "Danny speelde bij ons niet ieder duel", zegt de manager tegen Sky Sports. "Hij was geen basisspeler. We hadden ook Van Persie en James Wilson al in huis. Als we Welbeck zouden behouden, konden we niet alle talenten speelminuten geven. Bovendien kregen we ook de kans om Falcao te kopen."

De 23-jarige aanvaller heeft zijn draai gevonden in Noord-Londen en maakt ook bij de Engelse nationale ploeg een prima indruk. "Voor mij hem was het de juiste keuze", vindt Van Gaal. "Hij is nu basisspeler, en dan ontwikkel je je meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen