Guidetti opnieuw belangrijk voor winnend Celtic

22 november 2014, 18:23

John Guidetti heeft opnieuw zijn doelpunt meegepikt bij Celtic. De Zweedse oud-Feyenoorder maakte zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Dundee (2-1 winst) zijn zesde goal van het Schotse Premier League-seizoen. In totaal scoorde Guidetti deze jaargang al tien keer voor Celtic.

Guidetti nam tegen Dundee FC de belangrijke 2-0 voor zijn rekening. Dat deed de aanvaller negen minuten na de doelwissel. Op slag van rust was Celtic al op 1-0 gekomen, door een doelpunt van Anthony Stokes. FC Dundee-speler David Clarkson bracht vlak na rust de 2-1 op het scorebord, maar daar bleef het bij op Celtic Park. Bij de thuisclub had Virgil van Dijk een basisplek.

Celtic heeft na dertien wedstrijden 29 punten. Het deelt de koppositie met Inverness CT, maar dat team speelde een duel meer. Inverness was zaterdag met 3-1 te sterk voor Motherwell.