Ook promovendus Eibar geen partij voor Real

22 november 2014, 21:23

Real Madrid blijft winnen in de Spaanse competitie. De Champions League-houder boekte zaterdag in de uitwedstrijd tegen SD Eibar haar negende opeenvolgende overwinning in La Liga. De promovendus werd met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 0-4.

James Rodriguez bracht Real in de 23ste minuut aan de leiding in het Estadio Municipal de Ipurúa. De Colombiaan kopte van dichtbij raak bij de tweede paal na een voorzet van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette tekende op slag van rust zelf voor de 0-2. In de aanval die vooraf ging aan het doelpunt zorgde Gareth Bale met een hakje voor applaus.

Karim Benzema maakte er in de 69ste minuut 0-3 van op aangeven van Rodriguez, een kwartier later bepaalde Ronaldo de eindscore op 0-4. De aanvaller, die nu twintig keer heeft gescoord in de competitie, benutte een penalty. Deze werd toegekend na een handsbal van één van de Eibar-verdedigers.

Real Madrid gaat met dertig punten uit twaalf duels aan kop in Spanje. De voorsprong op nummer twee Atlético Madrid bedraagt vier punten. FC Barcelona heeft 25 punten en staat daarmee derde. Atlético won eerder op de dag met 3-1 van Malaga CF, Barça trapt om 20.00 uur thuis af tegen subtopper Sevilla.