Van Gaal boekt op gelukkige wijze eerste uitzege

22 november 2014, 21:05   Bijgewerkt: 23 november 2014, 01:38

Louis van Gaal heeft zijn eerste Premier League-uitzege als manager van Manchester United dan eindelijk te pakken. De Nederlandse oefenmeester zag The Red Devils zaterdag in het Emirates Stadium in Londen, weliswaar tegen de verhoudingen in, met 1-2 winnen van Arsenal.

Drie uit vijf. Dat was tot vanavond de schamele oogst van Manchester United in competitieduels op vreemde bodem sinds de komst van Louis van Gaal naar de Engelse textielstad. Tegen Arsenal zag het er aanvankelijk niet naar uit dat daar één punt, laat staan drie, zou bij komen.

Arsenal toonde namelijk het meeste initiatief en had bij rust ook op voorsprong moeten staan, maar het scorebord in het Emirates Stadium gaf na 45 minuten nog 0-0 aan. De beste mogelijkheid was voor Jack Wilshere. Na een slechte uittrap van Manchester United-keeper David De Gea mocht Wilshire op doel schieten, maar dat deed hij zonder enige vorm van overtuiging, waardoor de Spaanse keeper zijn misser kon rechtzetten.

Tien minuten na de pauze kwam Manchester United met enig fortuin op 0-1. Arsenal-verdediger Kieran Gibbs en zijn keeper Wojciech Szczesny liepen elkaar bij een voorzet van Ashley Young vanaf de linkerflank in de weg, waardoor de bal bij Luis Antonio Valencia kwam. De Ecuadoraan haalde direct uit en zag zijn inzet via de knie van Gibbs in het doel belanden.

Young, die aan de basis stond van het doelpunt, was al in de zestiende minuut in de ploeg gekomen. Hij loste Luke Shaw af, die geblesseerd uitviel. Daarmee werd de ziekenboeg van Van Gaal weer iets voller. Daley Blind maakt daar ook deel van uit, Robin van Persie had wel een basisplaats bij Manchester United. De aanvaller deed 75 minuten mee tegen zijn oude club.

Arsenal bleef ondanks de 0-1 verder gaan met aanvallen, maar wist De Gea niet te passeren. In de 85ste minuut counterden de bezoekers via Wayne Rooney naar de 0-2. Dat bleek beslissend, al kwam Arsenal in de vijfde minuut van de extra tijd via Olivier Giroud nog wel terug tot 1-2.

Door de winst gaat Manchester United Arsenal voorbij op de ranglijst. De ploeg van Van Gaal staat nu vierde met negentien punten, Arsenal bezet met twee punten minder de achtste plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen