Ajax in tweede helft voorbij tien man van Heerenveen

22 november 2014, 22:43   Bijgewerkt: 23 november 2014, 01:56

Ajax heeft in eigen huis moeizaam maar ruim gewonnen van sc Heerenveen. Luciano Slagveer zette de bezoekers op 0-1 in de eerste helft, maar kreeg ook nog voor rust rood. De Amsterdammers profiteerden daar in de tweede helft van en wonnen via een eigen doelpunt van Daley Sinkgraven en goals van Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna en Arek Milik uiteindelijk met 4-1.

De thuisploeg had in de eerste helft wel meer balbezit, maar speelde in een laag tempo. Als Heerenveen dan eenmaal had overgenomen, ging het tempo omhoog en ontstonden er mogelijkheden. Slagveer had tot twee keer toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, bij de derde kans was het uiteindelijk raak.

Daarna was het verzet van Heerenveen vrijwel direct gebroken. De ingevallen Kishna nam de hoofdrol van de tweede helft op zich. Eerst bereidde hij de 2-1 van El Ghazi voor en meteen daarna maakte de buitenspeler zelf de 3-1. In het slot van de wedstrijd haalde Kenny Otigba Kolbeinn Sigthórsson neer in het strafschopgebied. De penalty die volgde werd gemakkelijk binnengeschoven door Milik, eindstand: 4-1.

Door deze overwinning sluit Ajax weer aan bij koploper PSV. Het verschil tussen beide ploegen is weer een punt, de Eindhovenaren komen morgen (zondag) in actie tegen FC Groningen in de Euroborg. De Amsterdammers zijn nu negen wedstrijden op rij ongeslagen.