Onrust bij NAC: "Er vlogen dingen door de kleedkamer"

23 november 2014 – NAC Breda ging zaterdagavond kansloos met 2-0 ten onder in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles, een directe concurrent in de onderste regionen van de Eredivisie. Het bracht veel frustratie teweeg bij de spelersgroep van de club uit Breda, die het steeds lastiger lijkt te krijgen. De ploeg staat op de zorgwekkende zestiende plaats, met slechts tien punten uit dertien duels.

Doelman en aanvoerder Jelle ten Rouwelaar had flink de pest in de nederlaag in Deventer en spaarde sommige ploeggenoten niet. "Ze moeten eens in de spiegel kijken", zei hij na afloop tegen Omroep Brabant. Hij ergert zich kapot aan sommige spelers. "Hoe graag wil je voor NAC spelen? Hoe graag wil je winnen? Als je dat niet hebt, ben je misschien bij de verkeerde club beland. Dan moet je jezelf in de spiegel aankijken en eerlijk tegen jezelf zijn. Iedereen mag fouten maken, dat doe ik ook. Maar NAC moet een elftal zijn dat keihard knokt en dat gebeurt op dit moment niet. Je gaat mee of je haakt af", bromt de goalie.

Ten Rouwelaar was boos, maar ziet het nog wel zitten. "Ik ben strijdbaar", sprak hij. "Ik wil dat deze club in de Eredivisie blijft. Dat wordt een heel zware dobber, maar we hebben elkaar wel nodig. Je moet gif in je lichaam hebben om wedstrijden te winnen", aldus de doelman van NAC.

Verdediger Kenny van der Weg stelt ook dat het er in de kleedkamer nogal hard aan toe ging. "Ik kan je zeggen dat het uit de hand is gelopen." Hij zag de stoom uit de oren van Ten Rouwelaar komen. "Zoals Jelle binnen komt... Hij zet mensen op de plaats. Er zijn ook wat dingen door de kleedkamer gevlogen. Maar ik ga er niet teveel over zeggen. Hij heeft gelijk. "

Eredivisie

gerelateerd