Schaken voelde zich vernederd: "Het is heel pijnlijk"

23 november 2014, 10:27

Ruben Schaken mocht zaterdagavond, vanwege een aantal blessuregevallen, weer eens opdraven in de hoofdmacht van Feyenoord. Hij luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt, in de 2-0 thuiszege op FC Dordrecht. Het deed de vleugelaanvaller veel, omdat hij een moeilijke periode doormaakte en het naar eigen zeggen flink moest ontgelden.

"Ik heb veel meegemaakt", sprak Schaken na afloop van de wedstrijd tegen Dordrecht tegen FOX Sports. "Veel mensen weten niet wat er allemaal binnenskamers gebeurt, maar ik heb een hele moeilijke weg moeten afleggen om hier te staan, veel moeten slikken ook. Ik ben blij dat het goed is gekomen vandaag", aldus de flankspeler, die zich machteloos voelde. "Je wordt afgeschreven. Maar ik voel me nog fit en weet dat ik nog van waarde kan zijn."

Schaken steekt niet onder stoelen of banken dat hij het moeilijk had en als grof vuil behandeld voelde. "In je vijfde seizoen voelt dat af en toe wel vernederend als je zo aan de kant wordt geschoven. Dat is heel pijnlijk. Maar dat zijn wel de wetten van het voetbal, dus ik wil daarvoor niemand iets kwalijk nemen. Dan moet je jezelf een spiegel voorhouden, keihard werken en hopen dat je minuten krijgt."

De 32-jarige Schaken weet niet of hij het seizoen afmaakt in De Kuip. "We hebben nog niet gesproken. Ik ga er rustig voor zitten en ga kijken wat de opties zijn. Ik ben nog steeds hartstikke blij met deze club. Ik wil het seizoen hier gewoon afmaken, maar de club wil ook verder. We moeten daarover met elkaar in gesprek", besluit Schaken, die een aflopend contract heeft in Rotterdam-Zuid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen