De Guzman trefzeker in spektakel, 200 voor Di Natale

23 november 2014, 17:06   Bijgewerkt: 23 november 2014, 19:54

Napoli heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen in de Italiaanse Serie A. De ploeg van coach Rafael Benitez kwam in het eigen Stadio San Polo niet verder dan een 3-3 remise tegen Cagliari. Fiorentina zegevierde knap met 1-2 over Hellas Verona, terwijl Udinese-icoon Antonio Di Natale een bijzondere grens wist te overschrijden.

Hoewel het treffen tussen Napoli en Cagliari voor de neutrale toeschouwer een lust voor het oog was, zullen de fans van de club uit Napels met weinig voldoening terugkijken op het duel tussen de nummers drie en zestien van de ranglijst. De Partenopei bleven steken op een gelijkspel. Een teleurstellend resultaat, maar er moet gezegd worden dat de selectie van de Napolitanen nogal gehavend was. Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Michu, Juan Zúñiga en Jorginho waren niet beschikbaar

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Napoli. Gonzalo Higuain tekende de openingstreffer aan en na een gepareerd schot van Jonathan de Guzman maakte Gokhan Inler er 2-0 van. Via Victor Ibarbo en Diego Farias werd het echter 2-2. De Guzman bracht Napoli vervolgens weer aan de leiding, maar de Nederlander zou niet de matchwinner worden. Met zijn tweede van de middag bepaalde Farias de eindstand op 3-3. Zodoende verzuimde de Napolitaanse equipe om in te lopen op nummer twee AS Roma, dat nu nog zes punten voor staat.

Fiorentina boekte een keurige uitoverwinning op Hellas Verona. Na de belangrijke winst in het duel der middenmoters staat Fiorentina op plek negen. Het heeft de subtop zodoende nog altijd in het vizier. Een intikker van Gonzalo Rodriguez en een prima doelpunt van Juan Cuadrado bezorgden La Viola de volle drie punten. Tussendoor had Nicolas Lopez de Veronezen op gelijke hoogte gebracht. Zowel Mario Gomez als Luca Toni raakte het houtwerk in het Marc'Antonio Bentegodi.

Voor Di Natale was het een bijzondere middag. De geslepen vedette van Udinese speelde zijn 400ste wedstrijd in de Serie A en scoorde zijn 200ste doelpunt in competitieverband. Een bijzondere mijlpaal voor de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen