Thijssen interim-coach van Australisch kampioen

24 november 2014, 08:36

Frans Thijssen is door Brisbane Roar, de regerend kampioen van Australië, benoemd tot interim-trainer. De voormalig international neemt de honneurs waar na het vertrek van Mike Mulvey, die zijn biezen kon pakken vanwege de slechte resultaten van de afgelopen tijd.

Brisbane Roar incasseerde vijf nederlagen in de eerste zes wedstrijden van het nog prille seizoen. En dat terwijl de club zich afgelopen seizoen tot de derde keer in de historie tot kampioen van de A-League kroonde. De magere prestaties in het huidige seizoen waren voor de clubleiding reden genoeg om Mulvey te ontslaan. Hij maakt de weg dus vrij voor Thijssen. "We hebben alle vertrouwen in hem. Met zijn achtergrond en ervaring kan hij het team een nieuw leven inblazen", zegt directeur Sean Dobson.

Thijssen was eerder als hoofdcoach verbonden aan onder meer Vitesse, De Graafschap, Fortuna Sittard en het Zweedse Malmö FF. Hij ging ook diverse avonturen aan in Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Als speler vierde hij zijn hoogtijdagen bij FC Twente en Ipswich Town.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen