Cruijff zag Kishna shirt uittrekken: "Begrijp er niks van"

24 november 2014, 10:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er zijn nog altijd spelers in het hedendaagse profvoetbal die het nodig achten om hun shirt uit te doen na het maken van een doelpunt. Ricardo Kisha deed het zaterdagavond, na zijn 3-1 tegen sc Heerenveen, en kreeg daar logischerwijs een gele kaart voor. Het bracht de nodige ergernis teweeg bij Johan Cruijff.

"Soms vraag ik mezelf af waar het verstand van sommige spelers zit", verzucht Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. "Laatst vond Memphis Depay het nodig om zijn shirt uit te trekken en een gele kaart voor lief te nemen; tijdens Ajax-Heerenveen waren er weer twee momenten dat ik dacht: hoe kan dit?", aldus de legendarische nummer 14.

"Eerst maakte Luciano Slagveer van Heerenveen een beeldschoon doelpunt om even later rond de middenlijn onnodig zijn tweede gele kaart te pakken. Daarna besloot Ricardo Kishna, net als Depay, om na zijn doelpunt zijn shirt uit te trekken en geel te pakken. Met het risico dat hij straks tegen een schorsing aanloopt op een moment dat het Ajax slecht uitkomt. We hebben het over profvoetbal, maar hier begrijp ik niks van", vervolgt Cruijff.

Kishna trok het shirt uit ontlading uit, gaf hij na de met 4-1 gewonnen wedstrijd aan, "Ik was zo blij door dat doelpunt. Ik vond dat ik mijn shirt wel mocht uittrekken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen