Feyenoord-talent: "Heb het gevoel dat ik er klaar voor ben"

25 november 2014, 17:53

De contractverlenging van Lucas Woudenberg was geen nieuws meer, maar vandaag zette het twintigjarige talent zijn handtekening onder een de verbintenis tot medio 2017. De linksachter, die dit seizoen voor het eerste tot de A-kern van Feyenoord behoort, kan zijn geluk niet op. "Dit is iets dat ik niet snel vergeet."

Het was het tweede Feyenoord-contract dat Woudenberg ondertekende. "Mijn vorige contract was heel speciaal omdat het mijn eerste was, maar eigenlijk is deze ondertekening net zo mooi. Feyenoord is al van jongs af aan mijn club, dus het voelt heel goed om hier langer te kunnen blijven", glimlacht de jongeling, die zijn handtekening zette in het bijzijn van onder meer zijn ouders, broertje en zijn vriendin.

Technisch directeur Martin van Geel zei eerder al dat de club veel toekomst in de vleugelverdediger ziet en herhaalde dit bij het tekenmoment. "Op dit moment komt Lucas nog niet aan spelen toe in het eerste elftal, maar we zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat hij de concurrentie, die in De Kuip logischerwijs groot is, kan aangaan en op termijn wellicht ook kan winnen. Daarbij kan hij rekenen op het volste vertrouwen vanuit de club", aldus Van Geel.

Woudenberg zat zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht bij de selectie van Feyenoord. Een debuut zat er echter niet in. "Natuurlijk hoopte ik op mijn eerste speelminuten, al leende de wedstrijd zich daar uiteindelijk niet voor. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben, ook omdat ik kan terugkijken op een sterk jaar bij Excelsior en daar kennis heb gemaakt met het spelen van profvoetbal. De volgende stap is een officieel debuut voor Feyenoord. Daarnaast hoop ik natuurlijk om mezelf elke dag zoveel mogelijk te verbeteren. Daar zie ik bij Feyenoord, een topclub in Nederland, uiteraard alle mogelijkheden voor."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen