Groep H: Porto pakt groepswinst, opsteker voor Bilbao

25 november 2014, 23:15

In Groep H van de Champions League is FC Porto overtuigend groepswinnaar geworden. De Portugezen wonnen eerder op de avond al met 0-3 bij BATE Borisov. Shaktar Donetsk was door dit resultaat al geplaatst voor de knock-out fase. De Oekraïners bleken daardoor niet echt gemotiveerd voor de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao, aangezien de Spanjaarden deze met 0-1 wonnen. De Basken hebben daardoor goede papieren voor een ticket voor de Europa League.

Met de wetenschap dat plaatsing voor de laatste zestien niet meer in gevaar kon komen, gaf Shaktar niet thuis tegen Bilbao. De ploeg uit Baskenland profiteerde daar optimaal van. Mikel San José zorgde met een doelpunt in de 68ste minuut niet alleen voor de eerste overwinning van Bilbao in de Champions Leauge, maar ook voor een goede uitgangspositie voor het bereiken van de Europa League.

Bilbao (vier punten) en BATE (drie punten) zullen over twee week met elkaar uitvechten wie er na de winter nog Europees voetbal mag spelen. Bilbao heeft in het eigen San Mamés aan een gelijkspel genoeg om zich voor de EL te kwalificeren. BATE heeft na vijf wedstrijden overigens het onthutsend zwakke doelsaldo van -20.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen