Boilesen minimaal tien weken zoet met ernstige knieblessure

26 november 2014, 17:57

De vrees van Ajax dat Nicolai Boilesen lang uit de roulatie is, blijkt gegrond. De binnenband van de rechterknie van de verdediger is ernstig ingescheurd, zo meldt zijn werkgever via de officiële kanalen. Boilesen moet hierdoor minimaal tien weken toekijken. De Deen viel dinsdagavond tegen Paris Saint Germain vroeg in de wedstrijd uit. Vandaag is de linksback uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis.

Boilesen, die in Parijs de Amsterdamse aanvoerdersband droeg, moest zich al in de achtste minuut laten wisselen. De Deen werd onderuit gehaald door Gregory van der Wiel en maakte direct een aangeslagen indruk. "Hij heeft waarschijnlijk een hele zware blessure", sprak De Boer na afloop van de wedstrijd. "Zijn knie ziet er heel slecht uit. Misschien is er wel iets met zijn achterste kruisband aan de hand."

Van der Wiel was zich na de Champions League-wedstrijd van geen kwaad bewust. "Het was een sliding op de bal, maar het was erg glad", legde de verdediger uit. "Het was niet de bedoeling hem te raken. Maar blijkbaar is het erger dan gedacht. Na de wedstrijd ben ik nog niet bij hem langs geweest, maar Nicolai is een goede vriend van mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen