Estoril-PSV na eerste helft gestaakt door regenval

27 november 2014, 23:05

De Europa League wedstrijd tussen Estoril en PSV is donderdagavond na de eerste helft gestaakt. Door overvloedige regenval is het veld in de Portugese badplaats onbespeelbaar geworden. Na een knotsgekke eerste helft kijkt een defensief kwetsbaar PSV tegen een 3-2 achterstand aan. Memphis Depay en Luciano Narsingh brachten hun ploeg tweemaal aan de leiding maar de Portugezen zochten uiteindelijk met een voorsprong de kleedkamer op. Hoogstwaarschijnlijk wordt de wedstrijd vrijdagmiddag hervat. Zondag speelt PSV in eigen huis de kraker tegen Feyenoord.

In een regenachtig Estoril wist PSV dat het aan een punt genoeg had om Europese overwintering veilig te stellen. Op voorhand werd verwacht dat de Eindhovenaren dit klusje wel even zouden klaren want de nummer twaalf van de Portugese competitie had in Eindhoven weinig indruk gemaakt. Maar niets bleek vanavond minder waar. De Nederlandse lijstaanvoerder verslikte zich in een opportunistisch Estoril en de Portugezen gaan bij rust verdiend aan de leiding.

In een amusant eerste kwartier counterde PSV zich tot tweemaal toe naar een voorsprong. Na vijf minuten ontsnapte Narsingh aan buitenspel en de rappe buitenspeler bereikte Depay die de bal alleen nog maar binnen hoefde te wandelen. Estoril kwam door een van richting veranderd schot van Tózé op gelijke hoogte maar een minuut later mochten de Eindhovenaren weer juichen. Op aangeven van Jetro Willems verschalkte Narsingh met een droge knal doelman Pawel Kieszek.

In plaats van achterin de boel op slot te gooien bleef de Eindhovense defensie schutteren. Jeroen Zoet onderscheidde zich met enkele uitstekende reddingen maar ook Zoet moest na een half uur lijdzaam toezien hoe Estoril opnieuw langszij kwam. Kuca knikte uit een vrije trap vogelvrij de gelijkmaker tegen de touwen. Nog altijd was PSV niet wakker en vijf minuten voor rust kreeg het de deksel op de neus. Op aangeven van Kuca gleed Diogo Amado de Portugezen op voorsprong.

Voor PSV komt de afgelasting wellicht niet slecht uit want de Eindhovenaren speelden ver onder de maat. PSV moet in de tweede helft uit een heel ander vaatje gaan tappen als het zich in Estoril wil plaatsen voor de volgende van de Europa League. Bij een nederlaag moet het over twee weken in Eindhoven vol aan de bak tegen het nog perfecte Dinamo Moskou om alsnog een ticket voor de knock-outfase te bemachtigen. Estoril gaat dan in Griekenland op bezoek bij het al uitgeschakelde Panathinaikos.