Tottenham Hotspur en Besiktas bekeren verder

28 november 2014, 00:21   Bijgewerkt: 28 november 2014, 00:46

Tottenham Hotspur heeft zich donderdag door een kleine overwinning op Partizan Belgrado geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League.

De Franse middenvelder Benjamin Stambouli maakte na 49 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd op White Hart Lane. Jan Vertonghen en Moussa Dembélé begonnen in de basis bij The Spurs, terwijl doelman Michel Vorm negentig minuten op de bank bleef.

In het kielzog van Tottenham verzekerde ook Besiktas zich van een plek in de volgende ronde. Een gelijkspel op bezoek bij Asteras bleek voldoende. De Turken stonden lange tijd met 2-0 voor, maar gaven die voorsprong weg in het laatste kwartier. Namens Besiktas, met Oguzhan Özyakup als invaller, waren Demba Ba en Gökhan Töre de doelpuntenmakers. Jerónimo Barrales en Facundo Parra zorgden in de slotfase voor de 2-2 eindstand.