Cocu: "Het is een bijzondere wedstrijd geweest"

28 november 2014, 22:52

PSV speelde in twee etappes met 3-3 gelijk tegen het Portugese Estirol. Met dit resultaat grepen de Eindhovenaren een ticket voor de knock-outfase van de Europa League. En dat terwijl de laatste groepswedstrijd nog gespeeld moet worden. Het doet trainer Phillip Cocu veel deugd.

"We hadden vandaag de absolute wil om die goal te maken die we nodig hadden om ons te kwalificeren voor de volgende ronde", zegt Cocu op PSV.nl over de tweede helft van de wedstrijd, die op vrijdag gespeeld werd. Het eerste bedrijf was op donderdag afgewerkt, maar in de rust werd het duel afgebroken wegens stromende regen. "Ik vond dat zij gisteren scherper waren, meer de wil hadden om de wedstrijd te winnen. Ik vond dat wij dat vandaag hadden", aldus de keuzeheer van PSV.

Cocu vond de uitslag wel een weerspiegeling van de verhoudingen op het veld. "Ik vind een gelijkspel een terechte uitslag. Het is een bijzondere wedstrijd geweest. Gisteren kwamen we twee keer voor, maar bij de rust was er de voorsprong voor Estoril. Daarna werd natuurlijk de wedstrijd gestaakt. Als je beide helften bij elkaar optelt is een gelijkspel de juiste uitslag", vindt de Eindhovense coach.

Het was wel een aparte gewaarwording, geeft Cocu toe. De wedstrijd vergde volgens hem echter geen andere voorbereiding. "We zijn de wedstrijd ingegaan als iedere andere wedstrijd, met een normale voorbereiding. Met het enige verschil dat er maar 45 minuten gespeeld werden en dat wij een doelpunt moesten maken om ons te kwalificeren. En dat we ons spel moesten verbeteren om een resultaat te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen