Stevens viert rentree bij Stuttgart met klinkende zege

28 november 2014, 22:24

De terugkeer van Huub Stevens heeft een flink schokeffect teweeg gebracht bij VfB Stuttgart. De Nederlandse coach werd deze week aangesteld als opvolger van de vertrokken Armin Veh en vierde zijn terugkeer bij Die Schwaben met een keurige 1-4 overwinning bij SC Freiburg. Dankzij de drie punten heeft Stuttgart de rode lantaarn doorgegeven aan Werder Bremen, dat nu dus laatste staat.

In het geval van een zege zou Stuttgart op gelijke hoogte komen met Freiburg, waardoor een goed resultaat van cruciaal belang was voor Stevens en co. De Nederlandse oefenmeester opteerde voor het zespuntenduel voor vier mutaties in zijn basisopstelling en dat wierp zijn vruchten af. Slechts één keer werd er dit seizoen bij Stuttgart vaker gewisseld in de startformatie.

Hoewel de overwinning van Stuttgart zeer knap te noemen is, moet gezegd worden dat het geluk aan de zijde van de ploeg van Stevens was. Freiburg kreeg in de openingsfase een schat aan kansen, maar Stuttgart ontsnapte meermaals. De bezoekers grossierden in foute passen en speelden duidelijk met weinig vertrouwen. Totdat Martin Harnik tegen de verhouding in de ban brak namens Stuttgart.

Een zondagschot van Vladimir Darida maakte het weer spannend, maar in de tweede helft was het genieten voor de Stuttgart-fans. Door matig verdedigingswerk van Freiburg konden Carlos Gruezo, Timo Werner en nogmaals Harnik de score naar 1-4 tillen. Stefan Mitrovic was de schlemiel bij de thuisploeg. Hij leidde niet alleen twee doelpunten in met zijn fouten, maar werd ook nog eens met rood van het veld gestuurd.

Zodoende kende Stevens een prachtige rentree bij Stuttgart, de club die hij vorig seizoen voor degradatie behoedde. Volgende week staat er een bijzonder affiche op het menu voor de Nederlander. Hij speelt dan tegen zijn oude club Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen