Geschorste Seuntjens schakelt advocaat in tegen NAC Breda

29 november 2014, 09:31

Mats Seuntjens werd deze week door NAC Breda uit de selectie gezet door onprofessioneel gedrag. De aanvaller is tot aankomende dinsdag geschorst door de club, maar Seuntjens wil dat de straf per direct vervalt. Hij heeft daarom advocaat Keje Molenaar ingeschakeld om hem bij te staan in de zaak tegen zijn club.

Molenaar eist dat de straf per direct ongedaan gemaakt wordt. "Er is geen valide grond om de speler op non-actief te stellen", legt de oud-speler uit in BN De Stem. "Bij de rechter houdt het standpunt van NAC geen stand, omdat er volgens de rechtspraak geen sprake is van een serieuze aangelegenheid. Er is slechts een verschil van inzicht over het gedrag van de speler. Hem op non-actief te stellen, is een buitenproportionele maatregel. Zeker gezien het feit dat er geen onregelmatigheden hebben plaatsgevonden."

"Er is geen dossier opgebouwd waarin duidelijk geduid wordt wat de persoon in kwestie fout heeft gedaan. Het is heel mager allemaal van de kant van NAC. Er is veel te snel overgegaan tot het nemen van deze beslissing. Het geeft geen pas om een speler zo te straffen. Wat mij betreft is er met een geweer op een mug geschoten", besluit Molenaar, die naast advocaat ook woordvoerder is van Seuntjens. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen