Penalty Zlatan genoeg voor PSG, Monaco verliest

29 november 2014, 20:06   Bijgewerkt: 29 november 2014, 22:18

Paris Saint Germain heeft op de 3-1 overwinning op Ajax van afgelopen dinsdag in de Champions League een zege op OGC Nice laten volgen. Met Gregory van der Wiel op de bank won de kampioen van Frankrijk zaterdag in het eigen Parc des Princes met 1-0 van OGC Nice.

Zlatan Ibrahimovic nam, eens te meer, het winnende doelpunt voor zijn rekening. Dat deed de Zweed deze keer wel uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Lucas. Zlatan scoorde in de vijftiende minuut. Kort daarvoor had de oud-Ajacied, na een fraaie aanname, met een schot uit de draai nog de paal geraakt.

Paris SG speelde na de 1-0 niet groots, maar het was wel voldoende om de drie punten in eigen huis te houden en daarmee de zesde opeenvolgende zege te boeken in de Ligue 1. De equipe van coach Laurent Blanc komt weer op één punt van koploper Olympique Marseille, dat vrijdag al met 2-0 te sterk was voor FC Nantes.

AS Monaco blijft in de middenmoot van de hoogste Franse voetbalafdeling bivakkeren. De Monegasken bogen met 2-0 voor Stade Rennes. Oud-PSV'er Ola Toivonen maakte één van de goals voor Rennes, dat door de overwinning oprukte naar de vierde positie in het klassement. Bij AS Monaco bleef Maarten Stekelenburg opnieuw op de bank. De oud-Ajacied speelde nog geen minuut voor zijn nieuwe club.