Galatasaray wint eerste duel na ontslag Prandelli nipt

29 november 2014, 20:03   Bijgewerkt: 29 november 2014, 23:58

Galatasaray heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van Cesare Prandelli gewonnen, al duurde het wel even voordat het verschil werd gemaakt. Door een laat doelpunt van Burak Yilmaz won de Turkse grootmacht zaterdag met 0-1 bij middenmoter Gaziantepspor.

Na de 2-0 nederlaag bij Anderlecht in de Champions League van eerder deze week, waardoor Galatasaray werd uitgeschakeld in alle Europese toernooien, was het geduld van het clubbestuur met Prandelli op. Enkele dagen daarvoor werd in de competitie voor eigen publiek al kansloos met 0-3 verloren van Trabzonspor.

Hamza Hamzaoglu moet de opvolger van Prandelli worden, maar tegen Gaziantepspor stond de ploeg onder leiding van interim-trainer Claudio Taffarel. Door een treffer van Burak Yilmaz in de 89ste minuut had de oud-doelman van de Braziliaanse nationale selectie een uitstekend debuut. Wesley Sneijder had een basisplaats bij Galatasaray. De middenvelder werd in de 64ste minuut naar de kant gehaald.

Galatasaray neemt door de winst de koppositie in de Super Lig over van stadsrivalen Fenerbahçe en Besiktas, maar die teams komen later dit weekend nog in actie. Door doelpunten van Ryan Babel (2) en Halik Çolak (ex-Go Ahead) won Kasimpasa SK, waar Ryan Donk eveneens tot de eerste helft hoorde, met 3-1 van Rizespor en nestelde zich daarmee in de subtop.