NAC in de problemen: "Er is heel veel onrust"

30 november 2014 – Er ontpopte zich zaterdagavond een drama voor NAC Breda in het eigen Rat Verlegh Stadion. Er werd met 1-5 verloren van FC Utrecht. Het is de negende wedstrijd zonder overwinning voor de Bredanaars, waardoor de zorgen met rasse schreden toenemen en er ook buiten het veld niet al te leuke dingen gebeuren. Het is crisis bij de Brabantse club.

Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini werden midweeks even uit de selectie gezet wegens disciplinaire redenen, de harde kern van NAC kwam tijdens het duel met Utrecht uit protest later in het stadion en per slot van rekening verzamelden boze NAC-fans zich na afloop voor het stadion. "Er is heel veel onrust op de club", sprak middenvelder Erik Falkenburg tegen Omroep Brabant. "Het is moeilijk om je daar niets van aan te trekken. Je krijgt alles mee en dat is niet goed voor onze groep. Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe we nu verder moeten", klinkt het niet al te optimistisch.

Verdediger Kenny van der Weg ziet het met de week moeilijker worden. "We geven de goals te makkelijk weg. Dat is onbegrijpelijk", zei hij na afloop. "Het gaat de verkeerde kant op en dat is geen goed teken. Maar we moeten blijven vechten voor de punten."

Eredivisie

gerelateerd