Koeman start loodzware reeks met zeperd tegen City

30 november 2014, 16:28   Bijgewerkt: 30 november 2014, 17:28

Southampton is tot dusver bezig aan een ronduit indrukwekkend seizoen, maar is na vijf wedstrijden weer eens tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van manager Ronald Koeman stond voorafgaand aan de kraker tegen Manchester City op de knappe tweede plaats in de Premier League, maar heeft deze stek afgegeven aan de regerend landskampioen. The Saints gingen met 0-3 ten onder het eigen St. Mary's Stadium.

Zodoende is Southampton de pittige reeks wedstrijden die op het programma staat niet met een succes begonnen. Het moest haar meerdere erkennen in City, dat daardoor één punt boven de ploeg van de gebroeders Koeman staat. Lijstaanvoerder Chelsea geniet een voorsprong van zes punten op de formatie uit Manchester, Koeman en co staan nu dus zeven punten achter de Londense koploper.

In de tweede helft toonde City zich de gevaarlijkste ploeg en dat was na een tijdje te zien op het scorebord. Yaya Touré zette het elftal van manager Manuel Pellegrini op voorsprong met een door Alderweireld van richting veranderde schuiver. Southampton speelde wat slordig en kwam niet echt tot grote kansen. Toch leek de rood-witte formatie in het zadel geholpen te worden. Balverlies van Touré, even daarvoor nog trefzeker, leidde de tweede gele kaart van Eliaquim Mangala in, waardoor City met tien spelers kwam te staan.

Southampton wist de situatie met een man meer echter totaal niet uit te buiten. Integendeel, aangezien City naar 0-3 counterde. Invaller Frank Lampard scoorde weer in een topwedstrijd, met een droge knal van de rand van de zestien. Hij deed dat, net als tegen Chelsea, met een man minder op het veld. Gaël Clichy gooide de wedstrijd in de slotfase volledig in het slot. De linksachter maakte, nota bene vanaf de rechterflank, de 0-3. Agüero, wederom uitblinker aan de zijde van The Citizens, leverde zijn tweede assist van de middag. Aanvoerder Vincent Kompany ging nog wel met spierklachten naar de kant, wat een smetje voor de regerend kampioen is op de keurige uitoverwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen