Anderlecht laat koppositie liggen in kraker tegen Club

30 november 2014 – Anderlecht heeft het zondagmiddag nagelaten om zich tot lijstaanvoerder van de Belgische Jupiler Pro League te kronen. De Brusselse formatie stond in de kraker tegen Club Brugge lang met 2-1 voor, maar liet de titelconcurrent laat langszij komen in het eigen Constant Vanden Stockstadion. Zodoende blijft Club Brugge één punt boven Anderlecht staan.

Anderlecht begon zeer matig aan de Belgische topper. Club Brugge had een overwicht en het was dan ook geen toeval dat het via Victor Vazquez op een 0-1 voorsprong kwam. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar ze lieten Anderlecht terugkomen. De ploeg van coach Besnik Hasi, die zich midweeks door een 2-0 zege op Galatasaray van overwintering in Europa verzekerde, rechtte de rug.

Dennis Praet maakte voor rust de gelijkmaker en 'good old' Olivier Deschacht leek het duel na een klein uur spelen in het voordeel van Anderlecht te beslissen. Enkele minuten voor tijd was het namelijk nog 1-0 voor de thuisploeg. Vazquez bepaalde de eindstad echter met een zeer belangrijke treffer op 2-2 en bezorgde Anderlecht daarmee een flinke kater.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd