Ajax laat zege én koppositie glippen: "Echt zonde"

30 november 2014, 16:55

Net als na het midweekse Champions League-duel van Ajax met Paris Saint Germain (3-1 verlies) straalde er na afloop van de met 1-1 gelijkgespeelde eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag weinig vrolijkheid af van het gezicht van Frank de Boer. De keuzeheer baalde er flink van dat de Amsterdammers in Den Haag een zege en daarmee de koppositie lieten glippen.

"Als je hier komt, weet je dat het een heet middagje kan worden. Vooral vanwege het opportunistische spel dat ADO kan spelen", zegt De Boer na afloop van de remise tegen ADO op Ajax.nl. Hij was tevreden over het optreden van Ajax in de eerste helft. "We stonden goed, gaven zelf niks weg. Als we toen vooral nauwkeuriger waren geweest in onze laatste pass, dan hadden we er nog een tweede bij kunnen maken. Op de momenten waarop we ADO stil hadden kunnen krijgen, sloegen we niet toe."

In de tweede helft ging het vervolgens laat mis, tot afgrijzen van De Boer. "In de tweede helft speelde ADO nog opportunistischer dan het al deed. Als wij het niet afmaken weet je dat de bal een keer ongelukkig kan vallen. Uiteindelijk maken ze een goede goal. Zuur natuurlijk. Want als je zes minuten voor tijd op voorsprong staat, wil je de overwinning ook meenemen", aldus de Ajax-coach.

Bij een overwinning had Ajax de koppositie overgenomen van PSV. De Boer baalt daarom nóg meer van de opgelopen averij. "Echt zonde, want ik had echt het gevoel dat we drie punten hadden meegenomen naar Amsterdam als we nauwkeuriger hadden gespeeld. Dat is niet gebeurd. We hebben grote mogelijkheden om tot drie punten te komen laten liggen. Hopelijk is dit de laatste keer dat we punten laten liggen na een Europese wedstrijd. Het is onze eigen schuld dat we nu niet bovenaan staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen