Van Persie maakt nog steeds kans op Puskás Award

1 december 2014, 18:11   Bijgewerkt: 1 december 2014, 23:19

Robin van Persie behoort met zijn wereldgoal tegen Spanje op het WK tot de drie laatste genomineerden voor de Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar 2014. De concurrenten van de aanvoerder van het Nederlands elftal in de strijd om de prijs zijn Stephanie Roche (Ierland, dames) en James Rodríguez (Colombia).

Van Persie was al één van de tien kanshebbers, maar behoort na de schifting van maandag tot de laatste drie genomineerden. Op 12 januari 2015 wordt de winnaar of winnares van de award door de FIFA bekendgemaakt, tijdens het Gouden Bal-gala in Zürich. De mooiste doelpunten zijn geselecteerd uit alle wedstrijden die in 2014 werden gespeeld, inclusief de duels in het vrouwenvoetbal.

De captain van Oranje maakte op het WK een iconisch doelpunt tegen Spanje, dat met 5-1 verslagen werd in de groepsfase. Na een prachtige voorzet van Daley Blind plaatste Van Persie de bal met een fenomenale zweefduik over doelman Iker Casillas heen. Het bleek het startschot voor een Nederlands voetbalfeest tegen Spanje.

Stemmen op de Puskás Award kan hier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen