Sneue remise voor Emmen, NEC en Roda JC winnen

1 december 2014, 22:01   Bijgewerkt: 1 december 2014, 22:13

FC Emmen leek zichzelf maandagavond een uitstekende dienst bewezen in de tweede periode van de Jupiler League, maar de Drenten kwamen er in eigen huis - met tien man - uiteindelijk bekaaid vanaf tegen Almere City FC, dat dé concurrent was in de periodestrijd. De Almeerders maakten in de slotfase twee treffers en sleepten zodoende een punt uit het vuur: 2-2. NEC en Roda JC deden, weliswaar met moeite, wat van ze verwacht werd tegen respectievelijk Telstar (0-1) en FC Oss (4-3).

Vlak na rust brak Emmen de ban. En hoe. Cas Peters produceerde een héérlijk doelpunt: een schot van buiten de zestien over de doelman heen. De Oldenzaler zette zijn doelpuntentotaal op veertien, waarmee hij weer alleen Jupiler League-topscorer is. Eerst moest hij deze status delen met NEC-spits Sjoerd Ars. Almere ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar Emmen verdubbelde de marge. Nadat Jergé Hoefdraad namens Almere de paal raakte, benutte Boy Deul een vrije trap met een heerlijke 'Beckham-curve'.

De wedstrijd leek beslist, maar er ontvouwde zich alsnog een dramatisch scenario voor Emmen. De buit leek binnen, maar door een late strafschop van Janssen en een kolderiek kopdoelpunt van Cees Toet gaf Emmen de zeker lijkende zege uit handen. Almere blijft daardoor één punt boven Emmen staan in de periode. Het moet echter Roda JC voor zich dulden, omdat de ploeg uit Kerkrade in een spektakelstuk met 4-3 zegevierde over FC Oss.

FC Eindhoven is nog steeds de nummer drie met een marge van vier punten op FC Volendam. De club uit de lichtstad won simpel met 3-0 van Helmond Sport, waardoor de Brabanders ook nog een beetje meedoen in de tweede periode. Volendam won met 2-4 bij Achilles '29. De ploeg uit het vissersdorp stond na 23 minuten al met 0-4 voor.

RKC Waalwijk kreeg weer een fikse dreun te verwerken. De geplaagde club ging in het eigen Mandemakers Stadion met 0-1 ten onder tegen directe concurrent MVV Maastricht en staat daardoor nog altijd laatste, met vijf punten achterstand op de Maastrichtenaren. Jong Ajax won op sportcomplex De Toekomst met ruime cijfers (4-0) van VVV Venlo. Richairo Zivkovic maakte zijn tiende en elfde van het seizoen, waaronder uit een strafschop. Niki Zimling scoorde met een afstandschot, Queensy Menig was ook weer trefzeker namens Jong Ajax, dat met Boer, Van der Hoorn, Denswil, Ligeon, Zimling, Riedewald en Zivkovic een aardig elftal op de been had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen