Boer: "Hoefde geen seconde na te denken over Ajax"

6 december 2014, 12:23

Diederik Boer was jarenlang hét gezicht van PEC Zwolle, maar besloot afgelopen zomer om laat in zijn loopbaan de stap naar topclub Ajax te maken. Daar is de goalie de tweede keeper achter Jasper Cillessen en komt hij niet veel aan spelen toen, maar van spijt is geen sprake. Volgens Boer was de transfer een goede keuze.

"Ik had bij Zwolle alles meegemaakt. Een aantal dieptepunten, maar ook een hoop hoogtepunten. Naast de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal dit jaar, won ik in 2012 de titel in de Jupiler League", legt Boer uit in gesprek met Helden Online. "Een kampioenschap in de Eredivisie zit er met een club als Zwolle niet in. Bij Ajax spelen ze ieder jaar om de titel. Dat is iets wat ik met deze club nog wil winnen, want dat ontbreekt nog op mijn CV."

"Toen Ajax zich meldde, heb ik dan ook geen tiende van een seconde hoeven nadenken", is hij 34-jarige keeper stellig. "Ik dacht alleen maar gaan met die banaan. Jasper Cillessen is de eerste keeper en ik probeer mijn rol als tweede keeper zo goed mogelijk in te vullen. Als hij één keer een wedstrijd ontbreekt, moet ik er staan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen