Sterk Newcastle dient koploper Chelsea eerste nederlaag toe

6 december 2014, 15:42   Bijgewerkt: 6 december 2014, 16:01

Newcastle United heeft voor een stunt gezorgd door in de Premier League in eigen stadion met 2-1 te winnen van koploper Chelsea. De ploeg van José Mourinho was al 24 duels op rij ongeslagen, maar was vanmiddag (zaterdag) niet opgewassen tegen Newcastle. Alle doelpunten vielen na de pauze. Newcastle pakte een 2-0 voorsprong, maar Didier Drogba bracht de spanning nog wel terug in het duel. 

De thuisploeg, met Daryl Janmaat in de basis, begon uiterst zwak aan het seizoen, maar heeft de laatste periode de smaak te pakken. Chelsea wist dus dat het aan de bak moest, zeker gezien de statistieken. Zo won José Mourinho nog nooit op bezoek bij The Magpies. Bij Newcastle werd Papiss Cissé in de spits verwacht, maar hij begon op de bank. De aanvaller werd kort na rust binnen de lijnen gebracht en groeide met twee treffers uit tot het goudhaantje van de middag.

De thuisploeg moest het duel dus afmaken met tien man en kwam nog in de problemen, omdat invaller Didier Drogba in de 84ste minuut met een kopbal de aansluitingstreffer aantekende. De spits scoorde op aangeven van Cesc Fabregas. Verder kwam Chelsea echter niet, waardoor de ploeg niet langer ongeslagen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen