Feyenoord walst over stadgenoot Excelsior heen

6 december 2014, 20:20   Bijgewerkt: 6 december 2014, 21:15

Feyenoord heeft met groot gemak de Rotterdamse derby tegen Excelsior gewonnen. Op Woudestein won de ploeg van Fred Rutten met 2-5 door doelpunten van  Colin Kazim-Richards, Jean-Paul Boëtius, Lex Immers (twee keer) en Jens Toornstra. De eer voor Excelsior werd gered door Jeff Stans en een eigen doelpunt van Sven van Beek.

Het was vooraf de vraag of Feyenoord last zou hebben van het doorbroken ritme dat veroorzaakt werd door de afgelaste topper van vorige week tegen PSV. Nog voor de Kuipbewoners zich daar druk over konden maken, nam Excelsior die zorgen weg. Door geschutter achterin werd de eerste helft een ware nachtmerrie voor de verdediging van de thuisploeg.

Daarmee was het leed in de eerste helft voor Excelsior nog niet geleden. Ook een lange bal van achteruit bleek te machtig voor de verdedigers van Marinus Dijkhuizen. Immers zag de bal voor zijn voeten stuiteren en maakte er simpel 0-3 van. Daarna deed Feyenoord het rustig aan waardoor de marge halverwege bij drie doelpunten bleef.

Een paar minuten later kreeg Toornstra de bal voor zijn voeten. De middenvelder kreeg veel ruimte en kon makkelijk de 1-4 tegen de touwen werken en deed daarmee het laatste restje hoop van Excelsior verdwijnen. Immers maakte even later 1-5 en in de slotfase hielp Van Beek Excelsior nog aan een extra eretreffer, eindstand: 2-5.

Feyenoord is nu al zeven duels ongeslagen en staat weer wat steviger op de derde plek in de Eredivisie. Excelsior blijft veertiende, maar ziet de degradatiezone angstig dichtbij komen.