Excelsior ten onder in stadsderby: "Leek nergens op"

7 december 2014, 10:30

Excelsior liep zaterdag voor de tweede keer op rij tegen een fikse thuisnederlaag aan. Vorige week werd er met 0-5 verloren van PEC Zwolle, ditmaal trok Feyenoord de stadsderby in 2-5 naar zich toe. De Kralingers waren kansloos in de burenruzie, waarin ze duidelijk hun meerdere moesten erkennen in de grote broer uit Rotterdam-Zuid.

"Ik had erg veel zin in deze wedstrijd, maar ik heb het bepaald niet naar mijn zijn gehad", zegt trainer Marinus Dijkhuizen op de website van zijn werkgever over de zeperd op het eigen Woudestein. "We hebben in het eerste helft niets goed gedaan'', bromt hij. "We hadden geen duelkracht, geen felheid, waren aan de bal slecht. Het was gewoon heel erg slecht", aldus de niet bepaald vrolijke coach.

Dijkhuizen vond dat Excelsior niet als een echt team speelde. "Collectief was het heel slecht. Afspraken werden niet nagekomen, het leek eigenlijk nergens op. We zaten in een goede fase, maar hebben het nu twee wedstrijden achtereen voor onze kiezen gehad", aldus de coach van de promovendus. Hij raakt, ondanks de twee dikke nederlagen, nog niet in de war. "We hebben zestien punten en moeten zorgen dat we de draad van de weken hiervoor weer oppakken."

Volgende week staat voor Excelsior de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Daarna komt Ajax op visite op Woudestein.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen