Koeman wilde Depay naar Southampton halen

7 december 2014, 11:48

Southampton deed afgelopen zomer een tevergeefse poging om PSV-smaakmaker Memphis Depay binnen te hengelen. De club van de gebroeders Koeman toonde serieuze belangstelling, maar kreeg nul op het rekest van de Oranje-international, die graag in Eindhoven wilde blijven.

"We hebben naar hem geïnformeerd bij zijn zaakwaarnemer", zegt assistent-coach Erwin Koeman van Southampton in gesprek met Metro. "Met zijn speelstijl zou hij uitstekend passen in Engeland. Memphis is snel, doelgericht en fysiek sterk. Southampton zou een uitstekende springplank voor hem zijn geweest naar de absolute top van de Premier League. Hier zou hij de tijd hebben gekregen om te wennen aan het niveau en twee Nederlandse trainers hebben gehad die veel vertrouwen in hem hebben, maar hij zag het niet zitten en koos ervoor om bij PSV te blijven. Erg jammer voor ons, maar ook voor hem", aldus Koeman.

Dat de stap van de Eredivisie naar de Premier League een grote is, ondervindt Dusan Tadic volgens Koeman. "Dusan is goed begonnen, maar moet nog erg wennen. Het is een hele technische speler, dat zie je hier ook, maar in de Eredivisie kun je soms nog wel even wachten met je actie. Als je dat in Engeland doet, ben je meteen de bal kwijt. Je moet als speler, zeker als aanvaller, constant in beweging zijn. Dat is wel iets waar hij aan moet werken. Graziano Pellè heeft dat minder, maar dat is ook een hele fysieke jongen. Dat hij nu even niet scoort ligt niet zo zeer aan hem. Hij moet wel de ballen krijgen", legt de assistent-coach van The Saints uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen