Enerverende derby van het Noorden eindigt in remise

7 december 2014, 16:24   Bijgewerkt: 7 december 2014, 16:34

FC Groningen en sc Heerenveen hebben vanmiddag de punten gedeeld in de Euroborg. Michael de Leeuw bracht de thuisclub al na zeven minuten op voorsprong, maar Mark Uth trok de score al voor de pauze gelijk: 1-1. De bezoekers uit Friesland waren geen groot deel van de noordelijke derby de bovenliggende partij, maar wisten het overwicht niet uit te drukken in de score.

De vroege treffer leek een inleiding van een mooie middag voor Groningen, maar dat bleek niet het geval. Heerenveen was bepaald niet van slag van de tegentreffer en kwam steeds beter in de wedstrijd. Een minuut na de openingstreffer kopte Daley Sinkgraven uit een corner net naast. Niet veel later zouden de bezoekers, die de laatste zeven duels niet wisten te winnen, toch op gelijke hoogte komen. Clubtopscorer Mark Uth was alert toen Luciano Slagveer de bal na een corner weer inbracht. De Duitser zette van dichtbij handig zijn voet tegen de bal en liet daarmee Sergio Padt kansloos.

Na de pauze lag de amusementswaarde een stuk lager dan voor de pauze. Groningen had het wederom lastig met Heerenveen, maar kreeg twintig minuten na rust wel een goede mogelijkheid. Tom Hiariej haalde de trekker over, maar zag zijn poging net naast het Friese doel verdwijnen. In de slotfase gingen beide teams op zoek naar een zege, maar een winnaar zou er niet meer komen. Uth raakte uit een hoekschop met een kopbal nog de paal en schoot tien minuten voor het eindsignaal van dichtbij tegen Padt aan. Het waren de beste kansen in een enerverende, maar niet hoogstaande derby van het Noorden.