Genoa grijpt derde plaats dankzij zege op pover Milan

7 december 2014, 16:58

Genoa heeft AC Milan zondagmiddag haar eerste uitnederlaag van het seizoen voorgeschoteld. De formatie van coach Gian Piero Gasperini zegevierde in het eigen Stadio Luigi Ferraris met 1-0 over de Rossoneri en klom daardoor naar de derde plaats in de Serie A. Zodoende is het tot dusver een geweldig seizoen voor de Genovese ploeg. Bij Milan wordt het er niet beter op.

Voor Milan moest het duel met Genoa een sleutelwedstrijd zijn. In het geval van een overwinning kon de equipe van coach Filippo Inzaghi opschuiven naar de derde plaats. Het belang van het treffen in Genua werd echter nooit duidelijk op het veld. De Milan-spelers liepen er verloren bij en waren tot weinig in staat tegen Genoa, dat zich veel gretiger toonde.

Luca Antonelli kroonde zich tot matchwinner namens de thuisploeg. Hij scoorde na een half uur spelen met een kopbal uit een corner. Om het zwakke begin van Milan te illustreren: het was al de negende hoekschop die Genoa kreeg. Ook na dit doelpunt had Milan weinig in de melk te brokkelen. De gelijkmaker hing nooit in de lucht en kwam er dan ook niet.

Milan blijft nu steken op de zevende plaats, die uiteindelijk geen recht geeft op Europees voetbal. Napoli (2-2 tegen Empoli), Lazio Roma en Sampdoria staan tussen Genoa en Milan in. Lazio won met 1-2 bij Parma. Edson Braafheid ging na 38 minuten spelen met een blessure naar de kant, Stefan de Vrij speelde de gehele wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen