Preview: de ontknopingen in de Champions League (1)

9 december 2014, 10:10

Welke zestien clubs mogen na de winter door in de Champions League, wie mag verder in de Europa League en voor welke teams is het Europese avontuur na zes CL-groepsduels voorbij? FCUpdate.nl blikt vooruit op de ontknopingen in de groepsfase van het miljoenenbal. Met in deel één: Groep A tot en met D.

Salonremise in Groep A?

Olympiakos- Malmö FF

Juventus- Atlético Madrid

Atlético Madrid, vorig seizoen verliezend finalist, is al zeker van een plek in de volgende ronde van de Champions League. De Spaanse ploeg verloor zijn eerste wedstrijd in Groep A, maar won daarna vier keer op rij. In de slotwedstrijd tegen Juventus heeft Atlético aan één punt genoeg om groepswinst veilig te stellen. Een salonremise zou om die reden een mogelijkheid kunnen zijn, want voor Juventus volstaat een remise om door te gaan. Alleen als Juventus verliest, kan Olympiakos de tweede plek nog overnemen. De Grieken moeten dan wel zelf zien te winnen van Malmö FF. Verliest Olympiakos, dan neemt Malmö de derde plaats in de groep over.

Groep B: kraker op Anfield Road

Liverpool- FC Basel

Real Madrid- Ludogorets

Monaco en Zenit knokken in Groep C

AS Monaco- FC Zenit

Benfica- Bayer Leverkusen

Als enige ploeg is Groep C is Bayer Leverkusen zeker van een plek bij de laatste zestien. AS Monaco en FC Zenit hebben respectievelijk één en twee punten minder dan Leverkusen, maar spelen tegen elkaar. Maximaal één van deze teams kan Leverkusen dus nog passeren, als de Duitsers punten morsen bij het uitgeschakelde Benfica. Monaco heeft thuis tegen Zenit aan een punt genoeg om voor het eerst sinds tien jaar te overwinteren in het miljoenenbal, de Russen moeten winnen om bij de eerste twee te eindigen. Voor Benfica staat niets meer op het spel, de verliezend Europa League-finalist van vorig seizoen eindigt als laatste in de groep.

Weinig spanning in Groep D

Galatasaray- Arsenal

Borussia Dortmund- Anderlecht

De wedstrijden in groepen A tot en met D worden allemaal dinsdagavond om 20.45 uur gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen