Zivkovic drukt RKC Waalwijk nog dieper in de put

8 december 2014, 22:07

De misère van RKC Waalwijk blijft maar voortduren. De ploeg van coach Martin Koopman liep maandagavond tegen een nieuwe nederlaag aan. Een 3-2 verlies bij Jong Ajax betekende alweer de zesde nederlaag op rij. Richairo Zivkovic was met twee treffers de gevierde man bij de Amsterdamse beloftenploeg, waar doelman Norbert Alblas een op het oog zware blessure opliep.

Vorig seizoen speelde RKC nog in de Eredivisie, dit seizoen staan de Noord-Brabanders na zeventien wedstrijden op de beschamende laatste plaats in de Jupiler League. De zorgden nemen met de week toe, aangezien het verschil met nummer negentien MVV Maastricht vijf punten bedraagt en de weg naar de veilige haven steeds minder begaanbaar lijkt te worden. Tegen Jong Ajax konden de Waalwijkers wederom niet echt een vuist maken.

Jong Ajax trok de wedstrijd verdiend naar zich toe. Nadat het al een handvol kansen gecreëerd had, maakte Zivkovic op slag van rust de 1-0. Sheraldo Becker verdubbelde de marge in de tweede helft, alvorens Zivkovic zijn tweede van de avond liet aantekenen. Het waren doelpunt nummer twaalf en dertien van het seizoen voor de jonge aanvaller, waarvan dinsdag bekend wordt of hij tegen APOEL Nicosia tot de selectie van Ajax 1 behoort.

RKC deed namens Collin Seedorf, een volle neef van Clarence, en Maxim Deckers wat terug, maar verder dan 3-2 kwam de ploeg uit Waalwijk niet. Het zag in de tweede helft een doelpunt afgekeurd worden. Noemenswaardig was nog dat Jong Ajax-doelman Alblas het veld van sportcomplex De Toekomst in de slotfase per brancard moest verlaten, met een ogenschijnlijk zware knieblessure.