FC Groningen staat kwartet niet af voor Suriname

Ger
9 december 2014, 19:41

FC Groningen staat zijn voetballers met Surinaamse roots niet af voor een oefenwedstrijd van Suriname. Jarchinio Antonia, Tjaronn Chery, Género Zeefuik en Lorenzo Burnet hadden een uitnodiging op zak om op 26 december een oefenwedstrijd te spelen tegen de kampioen van Trinidad & Tobago.

"Wij hebben de SVB (Surinaamse voetbalbond, red.) laten weten onze spelers geen toestemming te verlenen voor genoemde wedstrijd omdat het een officieuze oefeninterland betreft en de datum geen deel uitmaakt van de officiële internationale voetbalkalender", maakt algemeen directeur Hans Nijland duidelijk op de website van FC Groningen. "Hierdoor zijn wij niet verplicht opgeroepen spelers af te staan. FC Groningen stelt zich op het standpunt dat de oefeninterland van Suriname niet past in de planning van de club en dat de spelers in de winterstop gebaat zijn bij tijdelijke rust."

De Surinaamse voetbalbalbond is een project gestart om met een nationale ploeg deelname aan het WK van 2018 af te dwingen. Antonia, Chery, Zeefuik en Burnet stonden zelf wel open voor deelname aan de oefenwedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen