De Boer: "Ik moet de ploeg een compliment maken"

10 december 2014, 23:51

Ajax stelde woensdag met een ruime thuiszege op APOEL Nicosia een ticket voor de Europa League veilig. Door goals van Lasse Schöne (2), Davy Klaassen en Arek Milik werd in de Amsterdam ArenA met 4-0 gewonnen van de Cyprioten. Na afloop was coach Frank de Boer dan ook een tevreden man, maar de oefenmeester bleef wel kritisch.

"Ik moet de ploeg een compliment maken. Ze hebben een goede prestatie geleverd. Maar we waren ook slordig in balbezit en dan ging het tempo er te vaak uit", zei De Boer in gesprek met de NOS. De trainer doelde vooral op de eerste helft, waarin APOEL Nicosia het initiatief aan de regerend kampioen van Nederland liet.

"De ploeg had geen idee wat er gebeurde", mopperde De Boer. "APOEL moest winnen, maar bleef toch met elf man achterin. Onze ploeg wist niet hoe ze daar mee om moesten gaan. Ze hadden sneller om moeten schakelen naar drie verdedigers. Dat hadden ze eerder moeten oppikken."

Uiteindelijk bleef het zonder gevolgen voor Ajax en dus mogen de Amsterdammers verder naar de Europa League. De Boer sprak wel zijn teleurstelling uit dat er niet meer in heeft gezeten voor zijn team. "Het is achteraf doodzonde dat we niet meer druk hebben kunnen zetten op Paris Saint Germain. Daar hebben we gewoon te weinig punten voor gehaald", sloot hij af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen